Som jag har kliat mig i huvudet över den här månadens tema, böcker, i Monthly Makers. Jag hade en bild framför mig att jag skulle vika en pappersgran av en pocketbok. Jag ville få till en ”riktig granform” och inte en sån där med raka kanter som jag gjort tidigare. Men jag fick ge mig, i alla fall för stunden. Istället började jag vika små pappersdekorationer av utrivna boksidor.

papper dekoration

Och jag kan ju säga att det tog ett antal försök innan jag fick dem som jag ville. Ett hett tips är att använda ett bra lim, och se till att du viker någorlunda rakt. Det senare tar sig efter ett par försök. Det tidigare inser man när man trott att allt limmats ihop och när man vaknar nästa morgon har limmet släppt!

kusadama

Blommorna här ovan kallas för kusadama har jag fått lära mig. Det var dem jag började med att vika, efter misslyckandet med granen.

boksidor

Den lilla pappersdiamanten ovan som jag trätt på en lädertråd tänker jag ska få ta plats i julgranen när det är dags för det. Vill du vika en pappersdiamant själv så finner du instruktioner här. Glöm inte att använda ett lim som fäster! 🙂

6 Comments

 1. Alicia 25 november, 2017 at 2:09 e m

  Så himla himla snyggt, och så stämningsfulla bilder! Längtar verkligen efter att sätta mig vid ett bord och skapa juldekorationer nu!

  Reply
 2. Julia 3 december, 2017 at 7:59 e m

  så fina! skulle vara så snyggt att klä granen med dem <33 de ser rätt kluriga ut, så inte undra på om det krävdes några försök!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 5 december, 2017 at 7:56 e m

   Tack Julia! Ja, tänk om en hade tålamod att vika så pass många att man kunde klä hela granen! 🙂

   Reply
 3. Johanna Montell 12 december, 2017 at 8:21 e m

  så himla fint papperskapande! Och är sjukt imponerad av diamanterna (jag försökte själv och HERREGUD vad pilligt. jag gav upp efter den första, haha!)

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 12 december, 2017 at 8:38 e m

   Tack Johanna! Knepet är nog att inte ge upp efter den första för den är ju alltid svårast! Min första blev katastrof men sedan gick det lättare och lättare! 🙂

   Reply
 4. Pingback: Monthly Makers november/böcker: Era bidrag - Alicia Sivert

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.