Dags att presentera mitt första bidrag i den kreativa utmaningen Monthly Makers. Temat för Januari är avtryck och jag gick på min första idé om potatistryck. Tror faktiskt aldrig jag har provat på det förut men jag har länge varit sugen på att köpa material för att göra egna stämplar. Enkelt och billigt med potatisen dock!

Så här gjorde jag mina potatistryck

Började med att dela en potatis i två och ritade sedan direkt på potatisen med en penna det mönster jag ville ha. För att testa hur det skulle fungera började jag med ett hjärta på den ena potatishalvan. Den andra halvan blev ett tassavtryck. Jag tog sedan en lagom ovass kniv och skar bort små bitar i taget från den del av potatisen som inte skulle bli en ”tryckyta”.

potatistryck

Sen gick allt lite överstyr för helt plötsligt ser det ut som att ett djur har sprungit på vår diskmaskin…

potatistryck tassar

Till trycken på papper har jag använt mig av en vanlig stämpeldyna och till trycken på diskmaskinen använde jag en vit penna som inte är permanent och målade på potatisen.

potatistryck stämpel

Som tur var så fanns det inte så mycket potatis hemma, annars finns det risk att galenskaperna fortsatt!

potatistryck potatis

Jag blev dock tvungen att ta allt ett litet steg längre och leka fram ett par tassavtryck av bilderna i photoshop efter att jag fotat färdigt bilderna till det här inlägget… Här nedan ser ni resultatet av det.

avtryck potatistryck

Spara

8 Comments

 1. Ruth | HungryHeart.se 21 januari, 2016 at 11:28 f m

  Så himla gulliga och fina tassavtryck du gjort! Älskar att du fått feeling och bara kört på med allt fler avtryck! Klart att diskmaskinen kan behöva sig en till-piffning liksom! =) Riktigt smart tänkt också att du använde en vit icke-permanent penna för att stämpla på en mörk yta.

  Reply
  1. Sandra 21 januari, 2016 at 11:35 f m

   Tack Ruth! 🙂

   Reply
 2. Mikaela 21 januari, 2016 at 2:40 e m

  Fint!! Gulligt med tassavtrycken på diskmaskinen, de brukar ju annars vara så himla tråkiga 🙂 Vad kul att du ville vara med på temat!

  Reply
  1. Sandra 21 januari, 2016 at 2:44 e m

   Tack! Ja, jag är glad att jag hoppade på utmaningen. Ser redan framemot nästa tema! 🙂

   Reply
 3. Sandra 22 januari, 2016 at 7:53 f m

  Haha jag älskar när det går lite överstyr och man helt enkelt inte kan hejda sig 😀 superbra tolkning på temat tycker jag 🙂

  Reply
 4. Alicia 29 januari, 2016 at 10:18 f m

  Det där tillståndet av manisk skaparglädje känner jag igen! Så himla härligt och en liten aning farligt för inredningen 😉 Sååå fina tassavtryck har du gjort och jag måste säga att just tassar nog är min favorittolkning av temat avtryck. De slår an precis rätt strängar i mitt hjärta. Djur <3

  Reply
  1. Sandra 29 januari, 2016 at 10:20 f m

   Tack för din fina kommentar! 🙂

   Reply
 5. Wilda 27 februari, 2016 at 9:11 f m

  Blev så glad av detta inlägg! Och inspirerad! Finns få saker som är så hjärtsnörpande vackert som tassavtryck. Och så roligt att du bara ville fortsätta. Älskar den känslan av flow men haha tur att du kunde stoppa dig. Ibland går det ju lite överstyr… Haha.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.