Tidigare testade jag att sy en vimpel av papper, nu har jag varit igång med symaskinen och papper igen. Den här gången blev det en slags girlang av cirklar klippta ur en papperskasse.

Sy i papper

Jag började med att klippa ut en cirkel i papper, använd ett glas eller något annat som form. Sedan använde jag min första cirkel som mall och ritade upp resterande cirklar på papperskassen.

När jag fått ihop ett gäng papperscirklar sydde jag raksöm genom cirkelns mitt med ett lagom ”mellanrum” mellan varje cirkel. Jag gjorde den ena längden lite längre än den andra för att få lite effekt i girlangen. På vissa cirklar syns papperskassens tryck på ena sidan. Jag valde att låta det vara så den här gången eftersom att jag först hade tänkt måla några av cirklarna en annan färg. Vill man slippa trycket men inte måla cirklarna kan man limma ihop dem två och två med trycket på limsidan innan man syr.

Sy i papper

Att sy i papper är så himla tacksamt på något vis. Det går snabbt och lite förlåtande på något vis, blir det fel på en cirkel kan man bara klippa ut en ny! 🙂

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.