Det hela började med att jag rensade i lite lådor och fyndade några fotokalendrar från ett annat årtionde. De måste ha blivit över från någon julmarknad jag sålt på en gång i tiden. Uppenbarligen var det 2012! Och eftersom att kalendrarna inte var så aktuella längre så började jag klippa sönder dem.

Papperspyssel

Papperstansen och skärmaskinen åkte fram och några timmar senare så sitter jag där med en hel hög av vikta pappersaskar och cirkelformade bitar av fotokalendern.

Ibland gör jag så här, när jag är sugen på att skapa men inte riktigt vet vad jag ska skapa, jag börjar till exempel stansa ut en massa cirklar av fotografier ur en fotokalender. Tänker liksom att sånna cirklar kan vara bra att ha i framtiden, eller att jag kommer på vad jag vill göra av dem om en stund!

Efter att ha stansat ut en massa cirklar så övergick jag till att skära fotografierna till fyrkanter och hipps vips sitter jag och viker askar. De små pappersaskarna var väldigt enkla att vika, kika in här så finns det en beskrivning.

Pappersask

Pappret var ganska styvt vilket gör att det spricker lite i kanterna när man viker det. Men i det här fallet tycker jag inte att det gör så mycket.

Jag gjorde hål i locket på några av askarna och satte ett snöre genom pappen för att enklare kunna öppna locket.

Kanske testar jag att vika lite större askar av ett annat papper en annan gång. För Ja, det var ju så klart jättekul att vika pappersaskar som man inte vet vad man ska använda till sen… 🙂

De cirkelformade bitarna fick också ett syfte tillslut, jag ska färdigställa det pysslet en annan dag så ska ni få se vad det blev!

Återbruka fotokalender

2 Comments

 1. Beate 22 mars, 2020 at 4:18 e m

  Vad snygga de vart! Ett tips du skulle kunna använda det till en presentjulkalender

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 23 mars, 2020 at 8:44 f m

   Tack Beate! Och tack för tipset! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.