För några veckor sedan skrev jag om hur jag återbrukade en fotokalender till små askar. Och här kommer nästa del i det återbruket. En mobil med hängande små papperscirklar urstansade från fotokalendern.

Mobil papper

Jag har limmat ihop de stansade cirklarna till små ”bollar” (hittar inte ordet för vad det är jag har gjort egentligen) och sedan trätt dem på en tråd. För att få dem att fastna på den höjd jag vill ha dem har jag fäst en träkula under. Längst ned på varje tråd har jag också knutit fast en ensam cirkel. Och i mitten gjorde jag en hel tråd med bara cirklar, där har jag limmat fast två cirklar mot varandra och låtit tråden fastna i limmet.

Pappersmobil

Stommen som trådarna hänger i har jag gjort av ståltråd som jag sedan virat bomullstråd runt. Själva virandet av bomullstråden är ett evighetsjobb men så värt i slutändan!

Tänker hänga pappersmobilen på vår inglasade veranda till våren, men eftersom att snön fortfarande ligger metertjock här och det lär dröja till den inglasade verandan kommer till användning igen så får pappersmobilen vänta på att komma ut.

Mobil av papper

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.