Det har varit en hel del papperspysslande för mig den senaste tiden. Att återbruka boksidor ur en pocketbok visade sig vara rätt så roligt och de där boksidorna verkar aldrig ta slut. Den här gången har jag gjort små julgranskulor á la honeycombs. Och vill man inte hänga dem i julgranen så är användningsområdena för dessa ändå oändliga. Häng med så ska jag visa hur jag gjort.

diy honeycomb

honeycombs

Du behöver:

 • Sidor ur en bok, eller annat valfritt papper. En fördel om det inte är så kraftigt.
 • Lim. Jag använde flytande men det går säkert lika bra med limstift.
 • Sax
 • Penna
 • Samt ett lite hårdare papper att göra en mall för formen du vill ha på din honeycomb, i mitt fall en cirkel.

diy honeycomb

Gör så här:

 1. Börja med att rita en mall på ett papper för vart på boksidan du ska limma. Sätt sedan markeringar med ca 1 cm mellanrum. en 1:a & ett X markerar är mina markeringar för vart jag ska limma. Avståndet mellan markeringarna är det som ger hålen i din honeycomb.
 2. Lägg boksidan på mallen och börja limma vid alla 1:or på första boksidan.
 3. Lägg sedan på nästa sida och limma vid alla X. Fortsätt med varannan sida 1 och X tills dess att du har limmat ca 20 sidor. (Här måste du prova dig fram hur många sidor just du måste limma). Hur många sidor du behöver limma beror på hur stor din honeycomb ska bli och hur tätt du limmar dina limsträngar m.m
 4. Gör en mall, i det hårdare pappret, av formen som du vill ha på din honeycomb. Vik den på mitten. Jag valde en boll och därför gjorde jag en cirkel som jag vek till en halvcirkel. Lägg formen på dina ihoplimmade boksidor och rita ut. Om du får plats för flera former så försök se till att de hamnar rakt under varandra.
  DIY honeycomb
 5. Klipp ut dina former.
 6. Limma ihop alla utklippta formerna, limma på hela sidan den här gången.
 7. Limma fast på den ena sidan av din mall. Pressa ihop och låt torka ordentligt.
 8. Dra sedan ut ”dragspelet” och forma din form. Limma fast. Jag använder gem för att hålla fast boksidorna i mallen när limmet torkar.

DIY honeycomb

Lycka till!

honeycomb diy

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.