Det kan hända att jag är en liten samlare, det har du nog märkt om du läst den här bloggen ett tag, till min sambos stora förtret. Jag brukar diska ur konservburkar då och då och i smyg spara dem i mina gömmor i pysselrummet. Konservburkar är nämligen utomordentligt perfekta att förvara bland annat pennor och saxar i.

Konservburkar

När lusten sedan faller på så dekorerar jag dem på olika sätt. Det händer att jag spraymålar dem eller limmar jutetråd runt hela burken. En har jag testat tejpa korktejp på, korktejpen var av lite sämre kvalitet så det gick inte jättebra men det syns inte på slutresultatet. Många konservburkar dekorerar jag med dekortejp. Jag tänkte visa ett litet knep jag använder för att göra det lite lättare (?!) att fästa tejpen på burken.

Material konservburk

Mät ut höjden på burken och klipp till ett papper i samma höjd, längden på pappret har mindre betydelse så länge det når runt burken. Tejpa sedan dekortejpen först på pappret. Vill man vara noga kan man mönsterpassa, om det går. Jag tycker det är enklare att tejpa på ett papper och få det rakt än att tejpa direkt på burken. Det gör inget att tejpen går utanför pappret på längden, försök dock att inte tejpa utanför pappret på höjden.

Dekortejp

Sen limmar man fast pappret med tejpen på burken! Jag har märkt att vissa dekortejpar inte vill fästa på konservburken ordentligt och på det här viset slipper man att tejpen lossar från burken. På bilden nedan kan du se fördelen med att låta tejpen gå över pappret på bredden. Då kan du nämligen tejpa fast den och ”rikta in” pappret innan du limmar.

Konservburk återbruk

När du tejpar på ett papper minskar du också risken att konservburkens etikett syns genom tejpen, om du låtit etiketten sitta kvar vill säga.

Konservburk

Sparar du också på konservburkar? Vad använder du dem till?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.