När jag organiserade i pysselrummet här om dagen så hittade jag en påse med utskurna mallar bland arvegodset från mormor (helt otroligt att jag fortfarande hittar ”nya” saker bland arvegodset!). I påsen låg en mall för en gran som verkar vara tänkt att använda till tyg men jag fick en annan idé till mallen: Pappersgran!

Pappersgran

Vik ett papper dubbelt och lägg mallen med kanten mot papprets kant, rita av och klipp ut. Till granen på bilden ovan har jag klippt ut sex exemplar. Limma sedan ihop halva granen mot nästa pappers halva och fortsätt runt. För att få granen att stå ordentligt kan man när alla sidor är limmade klippa till stubben längst ned lite så att den blir rak.

Pappersgran

Jag har satt en grillpinne i mitten på min gran för att kunna fästa en liten träkula i toppen. Längst ned i inlägget finns en bild som du kan ladda ned och skriva ut till din mall. Eller så använder du PDF’en som finns här. Jag rekommenderar att du ritar av granen på ett lite hårdare papper att använda som mall, så slipper du att spetsarna på granen viker sig när du ritar av den.

Pappersgranar

Vill du inte använda min mall så funkar det ju lika bra att rita en egen! Sedan går pappersgranen att variera i en massa utföranden, varför inte testa göra i tapetrester?

Lycka till med din pappersgran!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.