Som jag kanske nämnt tidigare så har jag för en tid sedan blivit faster till en liten prinsessa. Och fast att jag egentligen inte gillar att virka figurer och små saker så har jag ändå gett mig in på det igen. Efter att ha sett några söta bitringar på Pinterest så blev jag så klart tvungen att virka bitring till fasters lilla prinsessa. Det blev inte bara en, utan tre (!) till slut.

virka bitring

Jag virkade på fri hand ett huvud och två öron i ett mjukt bomullsgarn. Sedan fyllde jag huvudet med vadd och virkade fast på en gardinring i trä som jag knipsat bort metallknäppet på. Innan jag fyllde hela huvudet med vadd så satte jag en bjällra i en plastbruk och petade ned i vadden. Ögonen har jag sytt med nål och tråd efter att hela figuren var monterad på ringen.

virka skallra

Så när jag väl fått upp ångan och den första bitringen var färdig så hade jag vips gjort två till. Egentligen är ju den här typen av virkning för småpillig och tålamodskrävande för min smak men jag har planer på fler djur jag vill prova virka…(!)

virka bitringar

Att virka bitring till en baby känns lite halvläskigt tycker jag, jag är livrädd att någon del ska kunna lossna eller att babyn på något sätt ska göra sig illa på leksaken. Därför har jag varit jättenoga när jag fäster öronen på figuren så att de verkligen inte kan lossna. Resten av figuren har jag virkat i ett stycke och när jag fäster på ringen har jag dubbelkollat att alla trådar sitter fast ordentligt.

Vadden som jag använder som fyllning har jag satt i en avklippt nylonstrumpa så att den inte ska kunna komma ut genom virkningen och den lilla bjällran som ligger i en plastburk ligger inte där enbart för ljudets skull utan även för att om figuren (mot förmodan) skulle gå sönder så är inte den lilla bjällran lös och utgör således ingen risk att fastna i en babyhals.

virka bitring

Spara

1 Comment

  1. Anki 3 april, 2017 at 8:23 e m

    Fina och härliga dina blev!

    Ja gud jag tycker också det är läskigt att virka till bebisar, tänker också alltid på kvävrisken och drar mig från att virka till småttingar nästan. Man blir skraj bara man tänker på risken liksom, och det är väl bra det! För då är det man gör säkert eftersom man inte vill riskera något alls!

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.