Det har blivit dags att visa mitt bidrag till junis tema i Monthly Makers. Och om sanningen ska fram så satt jag uppe till sent i går kväll och försökte få färdigt bidraget. Ute i sista minuten igen. Och även om jag svor lite tyst där jag satt igår så fick jag tillslut ihop två små kaktusar. Med lite sjösten i en varsin kruka så blev de inte alls så knasigt som det först såg ut att kunna bli.

virkad kaktus

Om jag hade haft fler garner i någon grön nyans så hade det förmodligen kunnat bli en hel kaktussamling. Tänker att ett ullgarn som är lite lagom stickigt skulle kunna passa bra. Som tur är så har garnaffären stängt idag, jag har nämligen andra saker att stå i än att virka kaktusar hela dagen!

Dessa virkade kaktusar är lätta att göra själv. Välj ett garn och en nål som passar garnet. Virka luftmaskor i den längd som du vill att höjden på din kaktus ska ha. Sedan virkar du fastmaskor i den bakre maskbågen tills dess att du fått den tjocklek du vill ha på kaktusen. Virka ihop längdsidorna, trä sedan tråden runt kanten på toppen och dra ihop. Jag har stoppat kaktusarna med bitar från en sönderklippt skummadrass.

Blomman har jag virkat så här:

10 fm i en magisk ring. Sedan upprepa varvet ut: 1 fm, {2 st, 1 dst, 2 st} i samma maska.

virkade kaktusar

Spara

Spara

6 Comments

 1. Mikaela 28 juni, 2016 at 4:02 e m

  Gud så söta! Älskar kaktusar och vore fint att virka några kompisar till min samling hemma!

  Reply
  1. Sandra 30 juni, 2016 at 10:45 e m

   Tack! Ja, de kommer att smälta in fin fint bland dina övriga kaktusar! 🙂

   Reply
 2. Pingback: Monthly Makers: VÄXTER - era bidrag! - Beata

 3. Jenny 30 juni, 2016 at 8:30 e m

  Så fina! Har tänkt ett tag att jag ska virka en kaktus att ha som nåldyna, men har skjutit på det då virkningen inte är min starkaste sida och jag fått för mig att det ska vara komplicerat. Men det låter ju inte svårt alls?! Tack för himlans bra inspiration!

  Reply
  1. Sandra 30 juni, 2016 at 10:45 e m

   Nej, det är inte alls så svårt som det verkar. Jag trodde också att det skulle vara mer invecklat än det var! Kör på bara, kommer att bli fint som nåldyna!

   Reply
 4. Alicia 22 juli, 2016 at 4:34 e m

  MEN ÅH!! De är så fina! Blev instant megainspirerad att göra likadana – jag som inte vågar ha kaktusar pga oförsiktiga katter. Skulle vara så himla roliga som nåldynor också. Sjukt fint bidrag!!! Jag ser fram emot att se samlingen växa 😉

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.