Det kan hända att jag behövde en liten påminnelse om varför jag inte virkar figurer, amigurumis. Jag gjorde några misslyckade försök för ett par år sedan att virka små figurer men det var inte något för mitt tålamod. Här om veckan virkade jag en liten skallra till min brorsdotter och tänkte att jag kanske ändå skulle klara av att virka en figur nu. Men ack att jag fick en påminnelse om att det här med att virka amigurumis inte är min grej. Jag är varken bra på det eller tycker att det är roligt. Efter att ha bitit mig i tungan några gånger fick jag ändå ihop något som eventuellt kan kallas för en virkad flodhäst.

virkad flodhäst

Jag har virkat flodhästen (vi säger att det är en flodhäst) i ett bomullsgarn på fri hand eftersom att jag fortfarande har problem att följa mönster. Ögonen är återbrukade knappar och jag velade länge om jag skulle göra några näsborrar men skippade det till slut.

crochet hippo

Kroppen har jag stoppat med vadd som jag satt i en del av en nylonstrumpa, benen och huvudet stoppade jag med hobbyskum som jag klippt i mindre bitar.

virkad flodhäst

Jag har försökt att fästa alla trådar jättenoga och ögonen med men jag är ändå lite rädd för att den virkade flodhästen inte riktigt håller måttet som leksak till små barn så den får nog bli en maskot på någon hylla i framtiden. Hur gör ni andra som virkar? Brukar ni låta era virkade figurer användas av små barn?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.