Under julhelgen hade jag en liten olycka i badrummet. En tvålflaska i glas for i golvet och min badrumsmatta blev full i glassplitter och flytande tvål. Jag hade visserligen tänkt att byta ut badrumsmattan i framtiden men inte på det här sättet.

Fram med virknålen. Eller ja, i ärlighetensnamn så hade jag faktiskt redan påbörjat den här mattan för längelänge sen men nu fick jag en akut anledning att färdigställa den!

Virkad trasmatta

Jag har virkat stolpar, fyra varv av varje färg i garnet Home Sweet Home. Sedan när jag fått den storlek jag ville ha på mattan (läs: när garnet tog slut) så har jag trätt trådstumpar genom stolparna med hjälp av en nål som jag inte vet vad de kallas.

Virkad trasmatta

Jag lät trådstumparna sticka ut på varje sida och knöt sedan en extra tråd på varje stump för att få ”trasmattelook” på mattan. (Behöver dock frisera trådstumparna en aning ser jag!)

Virkad trasmatta

Mattan blev väl kanske inte världens snyggaste + att det är svårt att fota i ett trångt litet badrum. Men det är något mjukt att stå på framför spegeln i alla fall. Och den vilda valpen godkände mattan direkt och skulle självklart vara med när jag försökte fota.

Virkad trasmatta

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.