I mina gömmor där uppe i pysselrummet på övervåningen finns tydligen allt möjligt. När jag letade material till julklappsinslagningen innan jul hittade jag nämligen saker jag inte visste att jag hade i mina ägor. Arvegodset från mormor var rätt så stort och tydligen har jag inte tittat igenom det så jättenoga innan.

Brännpenna

I en låda som jag förmodligen bara tittat överst i hittade jag längre ned en brännpenna. Undrar vad mormor använde den här till? Minns inte att hon skapade i trä så mycket? Kanske använde hon den för märkningen av sin näverslöjd?

Gissa om jag längtar efter att testa vad den går för?!! Min hjärna gick såklart igång direkt och jag började fundera på hur jag ska använda min ”nya” mackapär! Finns risk för att jag går lös totalt med den här och alla prylar ser ut som saker som ett mellanstadiebarn har gjort på träslöjden snart. 😉

Brännpenna

Jag vill testa bränna i trä så klart men enligt förpackningen ska det funka att bränna på läder också. Har dock hört att lukten när man bränner i läder inte är så mysig.

I en annan låda under en massa ull hittade jag nåltovningsprylar. Gaaah, jag har i flera år velat testa nåltovning och så ligger materialet och verktygen bara där och väntar på mig! Nu måste jag bara lära mig hur man gör!

I en tredje låda bland strumpstickor och halvstickade vantar som mormor påbörjat men inte hunnit färdigställa hittade jag en hel del ullgarn.

Den vita härvan på bilden ovan plockade jag ut och tog fram tillsammans med de tre gråa härvorna på bilden nedan. De gråa härvorna köpte jag på en skördemarknad för ett par år sedan. En lokal fårbonde som spunnit garn av sitt ull och jag har inte vågat sätta det på nålen ännu.

Garnhärvor Ullgarn

Tänker att de tre gråa och den vita härvan kommer att bli fint tillsammans. Vad jag ska göra av dem har jag inte riktigt kommit fram till. Man vill ju liksom inte göra vad som helst av så här fint garn… Har du något förslag på vad jag ska göra av garnet? Sticka? Virka? Vad skulle du ha gjort?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.