I mina gömmor, som kan verka outtömliga, har jag en hel drös med träkulor i olika kulörer. Tidigare har jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med alla kulor, men nu vet jag vad jag ska göra med en del av dem i alla fall!

Träkulor

Jag ska göra kulörta fodral till krukväxternas krukor! Började med att testa på två glasburkar, i väntan på att få till den årliga omplanteringen av krukväxter. Behöver liksom veta storleken på växtens innerkruka innan jag sätter igång och gör ett fodral… och då kan det vara bra att ha planterat om krukväxterna tänker jag, för aldrig behöver de samma storlek på krukan som året innan känns det som.

Träkulor

Jag har trätt kulor på fiskelina och knutit fast dem runt formen ( i det här fallet en glasburk med vinkorkar). Sex stycken ringar (i fallet på bilden ovan) som jag lagt ovanpå varandra och sedan knutit ihop dem i höjdled med stumparna av fiskelinan som blivit kvar. Ändarna av fiskelinan har jag sedan gömt genom att trä in dem i kulorna igen.

Träkulorna ligger ganska stabilt på varandra när man lägger dem lite omlott och jag tror det kommer att bli ett alldeles utmärkt alternativ till ytterkrukor för mina krukväxter.

Färgade träkulor

Det bästa av allt är att när jag tröttnar på mina krukfodral så kan jag klippa av fiskelinan som håller ihop dem och använda träkulorna till något annat!

Träkulor

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.