Efter att ha letat nålar på golvet alldeles för många gånger så insåg jag att jag var i behov av en nåldyna. Funderade på olika sätt att skapa den där nåldynan och plötsligt föll bitarna på plats.

Nåltovad nåldyna

Några kvällar innan hade jag suttit på min kammare och svurit över en korktejp som inte alls fungerade som jag ville. Jag trodde att den skulle gå att använda som vilken tejp som helst men korken bara föll i bitar när jag försökte lossa den från rullen. Jag tjepade fast bitarna jag fick lös på en rulle som en gång haft tråd på sig innan jag gav upp mina planer för den där korktejpen.

Men skulle det inte gå att göra en nåldyna av trådrullen som nu var klädd i trasig korktejp? Och skulle det inte funka att nåltova den där dynan? Javisst gjorde det de!

Nåldyna

Mormors gamla tovningsull åkte fram igen och jag tovade en ”halvboll” hårt. Fick inte halvbollen riktigt så hög som jag ville, jag blev lite snål med den där ullen… Har nämligen fler saker jag vill skapa av den gröna ullen som finns kvar.

Nåldyna

Men nåldynan funkar finfint och står nu vid symaskinen som en liten mossig stubbe och väntar på att få komma till full användning.

Nåltova

Och jag kom in i en mindreaktig tovningsperiod igen och vill mest nåltova hela tiden nu. 🙂 Risk för att återkomma i ämnet nåltovning finns alltså. Har du testat nåltovning?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.