Den senaste tiden har jag sett sånna här fjädrar överallt i flödena på sociala medier känns det som. Och självklart blev jag tvungen att testa knyta ett par själv.

DIY Fjädrar

Som den samlare jag är så sparar jag ju så klart även på trådstumparna som blir över efter att jag knutit en makraméampel. (Yepp, jag har problem med att kasta även dem!) Men nu har de äntligen fått ett syfte.

Att knyta dessa fjädrar är enkelt, och när jag kom på att jag kunde använda en kam för att tvinna ut trådarna och fluffa till fjädern så gick det ju plötsligt ännu enklare!

DIY Fjäder

Som vanligt så är jag ju alldeles för otålig när jag pysslar något och hinner aldrig fota bilder i processen så att jag kan göra en steg för steg beskrivning. Men jag hittade en youtubevideo här som visar hur du knyter en fjäder. Jag använde inte samma teknik som i videon när jag knöt mina fjädrar men resultatet bli ändå ungefär samma. Testa dig fram själv med olika knutar!

DIY fjäder

Funderar på om inte fjädrar i julgranen istället för julkulor vore nått i år? Vi får väl se om jag orkar knyta så pass många? Trådstumpar finns det ju gott om i alla fall. 🙂

4 Comments

 1. idégumman 12 november, 2018 at 7:41 f m

  Va glad jag blev att se ditt ”blad” (som jag trodde det var 🙂 …fjädern) med makramé-stuk!
  Och det där med tomma o-kreativa perioder är ju helt ok. Det som jag som bloggläsare kan bli ledsen och till och med oroad över är när en blogg jag följt, kanske bara sporadiskt men ändå, slutar helt och inte en minsta antydan till varför det plötsligt klippts av. Men det är ju bloggarens val att göra som hen vill, förstås.
  De där fem maskorna på halsduken som du nämnde om i nåt inlägg tidigare är ju ibland den där tråden som gör att man orkar genom o-kreativa perioder, man gör nåt kreativt, om än utan stor tankeverksamhet, men man överlever torra perioder… Och så plötsligt hittar man sig själv med en pappersbit, nål och tråd eller en läderbit i handen och tankarna i full storm i huvudet… :). Ha det gott!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 13 november, 2018 at 2:08 e m

   Tack för din fina kommentar! Ja, när du säger det så ser det faktiskt ut mer som ett löv än en fjäder! Jag tycker också det är tråkigt än bloggar jag följer plötsligt bara slutar uppdatera. Men jag har inga planer på att sluta just nu i alla fall. Det råkade bara bli en ofrivillig längre paus. 🙂

   Reply
   1. idégumman 19 november, 2018 at 8:57 e m

    Hej igen! Jag länkade till ditt inlägg om fjädrarna. Om du inte godkänner det tar jag bort det, och/eller bilden, men jag tyckte bara att det var så bra och ville dela vidare. Hade tänkt skicka ett mail och fråga men hittade ingen adress, du har ju min ifall du vill protestera. Tack än en gång för alla fina bilder och funderingar :)!

    Reply
    1. Diagnos:Kreativ 21 november, 2018 at 7:01 e m

     Tack själv för att du tittar in här och tar dig tid att kommentera! 🙂

     Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.