Jag har lite smått börjat ”julpysslandet” och gjort årets julkula till granen. Eller det blev faktiskt två. Och i år är det nåltovade julkulor i ull som blir bidraget till julgranen. Tidigare år har jag bland annat gjort julkula i läder, papper och ifjol gjorde jag en av träpärlor som aldrig fick komma med på bild! 🙂

Nåltovad julkula

Eftersom att jag inte hade några styrolitkulor så gjorde jag en stomme av skumgummi till min kula. Jag klippte ut två runda bitar i den omkrets jag ville ha på kulan och sedan klippte jag några småbitar av skumgummit och försökte bygga ihop något som liknade en kula innan jag lindade på ullen.

nåltovade julkulor

Och sen har jag nåltovat för glatta livet, i tv’soffan och eventuellt också under en webbföreläsning som jag lyssnat på via jobbet.

tovade julkulor

Efter att jag fått ullen att täcka skumgummit och kulan blivit någotsånär rund och slät så tovade jag fast ett hjärta nästan mitt på kulan. Gjorde ett hjärta både fram och bak och hade problem att få dem lika stora. Skulle kanske ha gjort någon typ av mall innan men nu blev det inte så, istället tovade jag dit dem på fri hand.

Tovade julkulor

Nu återstår bara att plocka in julgranen så att julkulorna kan få ta plats, men det får vänta ett par veckor till. Så roligt tycker jag inte att det är att dammsuga granbarr!

Nåltovad julkula

Jag gillar nåltovade julkulor, även om de här kanske inte blev de allra snyggaste. Kanske borde jag göra det till en tradition att tova en eller två kulor om året?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.