Av alla saker jag vill lära mig har att sy i läder legat ganska högt upp på listan. I mina gömmor finns en del spillbitar av läder som såklart kommer från arvegodset det också. Efter nyår fick jag ett litet ryck och beställde hem de verktyg jag tänkte mig behöva för att kunna sätta igång. Mitt första försök till att sy i läder fick bli en enkel lite musmatta.

Sy musmatta i läder

Jag inser att det här kräver träning och en del kunskapssökande för att lära mig grunderna. Än så länge testar jag mig bara fram. Läderbiten jag använde till den här musmattan är ganska torr och styv så jag behöver förmodligen behandla den med någon sorts olja eller fett. Men den funkar alldeles utmärkt som musmatta i alla fall!

Musmatta i läder

Insåg efter att ha sytt den lilla musmattan att jag kommer att behöva en fingerborg. Det är tungt att sy i så tjockt läder och fingrarna var alldeles ömma i flera dagar efter mitt första lilla projekt.

Sy i läder

Jag har inte bestämt mig för vad nästa läderprojekt blir men jag drömmer stora drömmar om att bland annat sy en kaffepåse. Måste bara träna lite mer och kanske hitta rätt material till projektet.

Har du sytt i läder? Kom gärna med tips och fallgropar för en nybörjare som mig!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.