Jaha, då har vi plötsligt rullat igenom årets första månad utan att man hunnit med. Det blev en ganska inläggsfattig månad här på bloggen och så får det lov att vara ibland.

Januari har i alla fall hunnit med att bjuda på både virkning och stickning och jag tror att jag börjar hitta tillbaka till virk-inspirationen som inte riktigt varit vad den brukar under flera månader nu. Lampskärmen av makraméknutar blev fotad och jag har fått så himla många fina kommentarer på bilderna av den att jag redan börjat planera för en till lampskärm fast jag inte borde…

Lampskärm

Jag har haft fram färg och pensel också och det kommer mer av den varan framöver. Har man öppnat en färgburk så är det väl lika bra att använda upp den?! 😉

Så åkte pärlorna fram en helg också, perfekt pyssel att göra tillsammans med dottern och vi hade några mysiga timmar vid köksbordet. För det är vid köksbordet jag oftast hamnar när det ska pysslas. Det var även där som lampskärmen av träkulor blev till under den här månaden. Sa jag förresten att jag fått dille på lampskärmar?

DIY Lampskärm träkulor

Statusrapport för inte-köpa-nytt-utmaningen

Under Januari har jag fått hejda mig från att trycka på köpknappen ett par gånger. Den första gången var när jag målade de magiska hästarna och önskade att jag hade pennor i fler färger. Jag råkade också se att det fanns pennor med en annan spets som jag så klart fick ett stort måste-ha-begär på.

måla magiska hästar

Ett annat ”måste-ha-begär” kom över mig när jag började hänga i en grupp på facebook om Bullet Journal. Tänk om jag hade haft en sån där bok med prickar på sidorna, så enkelt det hade varit att få till raka linjer, och pennor som inte blöder igenom sidorna hade inte heller varit så dumt. Fast jag vet att de pennor jag har duger alldeles utmärkt och jag klarar mig fint med den anteckningsbok jag har.

Annars så går det ganska bra för mig än så länge med min utmaning. Jag har material så det räcker och blir över. Här om dagen började jag röja i mitt pysselrum/”skräplager” och hittade massor av inspiration till kommande projekt.

Inför nästa månad har jag faktiskt inga större planer på vad jag ska skapa. Jag tänker testa att inte planera så mycket utan låta det bli lite som det blir. Vi får väl se hur det går med det?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.