I några inlägg fram till nyårsaftonen tänkte jag blicka tillbaka på året 2017 från ett par olika vinklar. Idag drar vi en kort summering av året 2017.

Även om bloggen har inlägg som är från innan 2017 så brukar jag säga att bloggen föddes det här året. Inläggen som är äldre har jag nämligen importerat från en annan blogg jag driver. 2017 är Diagnos:Kreativs första år!

I det första inlägget 2017 skrev jag upp några ”mål” för det kreativa året 2017. Jag måste nog erkänna att jag inte uppnått ett enda av dem. Big Fail!

Flugsvamp

Men bara för att jag inte lyckats med något av det jag satte som mål i början av året så betyder det inte att jag inte åstakommit saker. Istället har jag ju gjort en hel del annat!

Tittar man på statistiken för 2017 så ser det ut så här:

 • Antal publicerade inlägg på bloggen: 125
 • Bloggens mest lästa inlägg i år är Virkade kaktusar, ett inlägg från 2016.
 • Bland de tio mest mest besökta inläggen på bloggen under året är sju av dem inlägg om virkning.

De flesta som besöker bloggen besöker inlägg som handlar om virkning. Vilket såklart är lite smickrande men tråkigt då att bara 24 av årets 125 inlägg har hamnat i kategorin virkat. Kanske hittar jag tillbaka till min virk-inspiration och får igång virknålen under nästa år igen.

virkade filtar

Som den ”periodare” jag är så kan jag se ett grovt mönster av 2017. Början av året handlade mycket om pärlor. Jag pärlade på pärlplattor och vävde fodral av pärlor till sticklingsvaser.

Pärlor

Sedan kom en period med makramé som varade ganska länge. Det blev både amplar, väggbonader, hundleksaker och i slutet av året ljuslyktor.

Under året har det också varit mycket tankar kring näverslöjd och användning av näverslöjdstekniker i andra material. I slutet av året har jag slukats av papperspyssel och återbruk av gamla pocketböcker.

Vi får väl se vilka perioder som följer med in i 2018 och vilka som lämnas helt åt historien. I nästa inlägg tänkte jag dela med mig av mina favoriter från året som gått.

2 Comments

 1. clara 29 december, 2017 at 10:21 f m

  Åh vad kul, ska också kika på hur många inlägg jag skrivt och sådär 🙂 Tack för tips, och gott nytt år!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 30 december, 2017 at 11:43 f m

   Tack! & Gott Nytt År!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.