Av bandageliknande tygremsor som jag hittade i arvegodset har jag stickat ett grytunderlägg. Det elastiska materialet gjorde det svårt för en ovan stickare som mig att få arbetet jämt i kanterna.

stickat grytunderlägg

Men grytunderlägget blev tjockt och stabilt för även den varmaste kaffekannan. Kanske inte så spillvänlig färg dock.

stickat grytunderlägg

Jag har ingen aning om vad det här materialet är egentligen. Det skulle vara roligt att få reda på, om det är någon som har en gissning? Det ser nästan ut som gipsbindor men utan gipset. Ungefär 4 cm bred är remsan och rullen var stor från början. Jag har ingen aning om vart mormor  har hittat dessa rullar men en gissning är second hand…

sticka grytunderläggstickat grytunderlägg

Jag minns hur entusiastisk mormor var över rullarna med tyg. Det var när jag hade börjat virka och hon visade dem för mig. Jag tyckte att de såg ut som ett spännande material att sätta händerna i och hon gav mig en av sina rullar. De andra behöll hon själv. Min rulle har sedan dess legat i garnlådan för jag har inte riktigt vetat vad jag skulle göra av det. Och sen när mormor gick bort så fick jag ärva de andra rullarna också. Hon verkar inte heller ha vetat vad hon skulle göra med dem.

stickat grytunderlägg

Jag har stickat grytunderlägg med ett par rundstickor som jag tror är storlek 10. Stickade räta maskor genom hela arbetet och eftersom att jag bara behövde lägga upp 15 maskor för att få grytlappen tillräckligt bred så gick arbetet ganska fort. Men det elastiska materialet gjorde det ganska tungt och lite lömskt då det är lätt att sticka för hårt.

När jag var nöjd med storleken satte jag fast en läderbit med en dubbelnit att hänga upp grytlappen i.

stickat grytunderlägg

Jag ska testa några andra idéer jag har på det här materialet, än finns ett par rullar kvar. Men det skulle vara roligt att veta vad det är för något jag stickar med och om det går att få tag i mer? Har du någon aning?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.