Utmaningen jag gav mig själv inför 2018, om att inte köpa nytt pysselmaterial, har nu kommit halvvägs. (Ofattbart att halva 2018 redan har passerat!) Här kommer en halvårssummering och några tankar inför den andra halvan av året.

Varje månad har jag avlämnat en liten rapport i månadssammanfattningen men idag tänkte jag analysera lite djupare.

Flätad kruka

Det var värst i början

Första månaden var jobbigast, jag ritade och hade just börjat med Bullet Journal. Vill-höver-behovet var stort. Jag ville köpa nya pennor och anteckningsblock hela tiden. I februari återbrukade jag mest och då gick tankarna kring hur jag skulle göra om limmet tog slut… Eller om jag ville måla något i en färg jag inte har.

Som tur är så har inte limmet tagit slut ännu och jag har nu förlikat mig med tanken att jag får lösa problemet på något annat sätt om jag inte har det material som krävs.

naturmaterial

Olycksfall i arbetet

Även den bäste kan göra fel ibland 😉 I April köpte jag spik till ett String Art projekt jag hade i tanken, helt utan att tänka efter före. Väldans onödigt faktiskt då det visade sig att jag faktiskt redan hade spik hemma och dessutom har det där string art projektet inte ens påbörjats ännu!

Ampel

Största förändringen

Jag tror att den största förändringen som skett sedan innan 2018 började är att jag nu styr mina projekt efter vad jag har för något att tillgå istället för att köpa material till något som jag eventuellt kommer att skapa i framtiden. Det är så enkelt att klicka på köpknappen i en webbutik och plötsligt äger man saker som man inte ens kommer att använda, bara för att de eventuellt hade varit bra att ha till något man tänkte skapa. Nu tittar jag på vad jag har istället på vad jag behöver och försöker lösa eventuella problem på något kreativt sätt.

Men då är jag ju också bortskämd med att ha ett enormt lager av pysselmaterial, dels för att jag så klart köpt en massa onödigt tidigare år men också i arvet från pysselmästaren mormor.

Tapetklister

Men visst vill jag ändå köpa saker

Självklart vill jag köpa nytt ibland. Till exempel när jag nu äntligen har en symaskin så vill jag ju ha en massa nya tyger att sy i. Fast jag har två hela byråer och en kappsäck full med tyg. Jag får ännu hejda mig flera gånger i veckan för att inte gå till en butik och köpa material. Än är jag inte helt botad från köplusten, men jag har ju ett halvår kvar på mig att tillfriskna.

sy tyger

Kommande halvår då?

Nu när jag fått hyfsad ordning i pysselrummet så har jag också hyfsad koll på vad jag har i mina gömmor. Jag har material så jag klarar mig och jag ska göra allt jag kan för att inte köpa något. När limmet tar slut får jag helt enkelt välja att inte skapa saker där jag  m å s t e  använda lim. Och vill jag måla något i en färg jag inte har så får jag fundera ett varv till om jag inte kan måla det i en färg jag redan har eller helt enkelt strunta i att måla.

Vi får väl se när jag summerar 2018 vad jag tycker då!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.