Inför 2018 gav jag mig själv en utmaning i att pyssla mig genom året utan att köpa något nytt. Så hur gick det egentligen med mitt köpstopp?

Jag gjorde en halvårsavstämning (efter fem månader) och konstaterade ett olycksfall i arbetet där jag råkat köpa spik till ett string-art-projekt som visade sig vara helt i onödan.

Virkad filt

Under året har jag investerat i en symaskin, en ritplatta och så förvaringslösningen till pysselrummet. Köp som verkligen har kommit till användning och som jag kommer att fortsätta ha nytta av i en lång tid framöver. Jag har handlat lite spets på secondhand men i övrigt har jag inte köpt en enda pysselrelaterad sak!

ritplatta

Jag har inte alls något behov av att handla pysselsaker längre. Visst kliar det i köpfingrarna när man besöker en pysselbutik men det är också lite kittlande att fundera på hur man kan lösa saker utan att köpa något.

Nu har ju visserligen andra halvan av året inte varit lika ”pyssligt” i det här hemmet men alla idéer och projekt jag har i tankarna har gått att genomföra utan att köpa något nytt.

Det här året av köpstopp har också fått mig att tänka igenom alla köp jag velat göra. Är det något jag behöver? Kommer jag att använda det?

Jag har några saker jag har velat köpa som jag vet kommer att underlätta mitt arbete och som jag känner att jag behöver. Dessa prylar kommer jag att inhandla under nästkommande år, om jag fortfarande känner att jag behöver dem. Bland annat en pappersstans jag suktat efter och fler verktyg till att tälja med.

Skulle också vilja köpa ett gäng nystan av ullgarn för att virka en ullfilt. Men innan jag köper på mig något ska jag gå igenom mitt lager av garn för att se om jag verkligen inte kan använda något av det jag redan har?

Under 2019 kommer jag att ”häva” mitt köpförbud och istället ge mig själv tillåtelse att bara köpa sådant jag verkligen kommer att använda och sådant jag behöver. Inga onödiga köp utan fokus kommer fortfarande att ligga på att använda mig av sådant jag redan har.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.