Om du har hängt med här på bloggen tidigare så vet du att jag har bestämt mig för att lämna färgerna vinröd och lila bakom mig för en stund. Så en dag rotade jag i mitt garnlager efter färger som jag vanligtvis inte använder och hittade sex nystan snorgrön* och två nystan blågrön eco-ull. Perfekta till en sjal bestämde jag mig för.

*Det finns kanske ett bättre namn än snorgrön men vi låter den heta så för stunden.

Jag virkade som besatt i ett par dagar och till slut återstod bara ett nystan av den snorgröna färgen. Det här är så typiskt mig, jag har köpt garn på rea utan att tänka på vad garnet ska användas till och bara höftat antalet nystan av varje färg. Det sista nystanet påbörjades och jag velade länge hur jag skulle lägga upp virkningen för att få garnet att räcka så länge som jag behövde. Sms’ar garnaffären och frågar om det möjligen finns kvar några nystan, vilket det så klart inte gör, men jag kör på ändå.

Garnet räcker nästan ändå fram. Det fattas typ en meter garn för att varvet ska bli perfekt och jag kan gå på med kantfärgen. Luften går ur mig och virkningen blir liggandes i flera dagar medans jag surar över min tjurskallighet. Att jag aldrig lär mig. River upp de sista varven för att göra om och göra rätt men ivern över att färdigställa sjalen har liksom smugit sig bort och arbetet får ligga i ytterligare flera dagar.

För att den här virkningen inte ska bli ett sånt där UFO (UnFinished Object) har jag satt den kommande helgen som deadline. Till veckan ska den här sjalen alltså bli klar, på ett eller annat sätt!

Spara

Spara

Spara

2 Comments

 1. Anki 5 februari, 2017 at 10:33 e m

  Åh det är så jobbigt när garnet tar slut så där när man nästan är framme!! Men hoppas du tar tag i den, den ser väldigt fin ut iaf, du får visa slutresultatet sen 🙂

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 8 februari, 2017 at 8:23 f m

   Ja, jag har faktiskt kommit en bit på vägen nu, ska bara bestämma mig för hur jag ska virka det sista av kanten. 🙂 Resultatet kommer så småningom!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.