Den här sjalen är äntligen färdig, eller den har faktiskt varit färdig en tid nu. Jag har bara inte kommit mig för att fästa trådarna och fota den. Mest troligt för att jag inte blev 100% nöjd med resultatet. Sjalen blev lite för liten för min smak, jag vill ha stora värmande sjalar. Och sen känns garnet lite för ”hårt”, jag skulle ha virkat med en större nål, men jag tänkte försöka rädda upp det med att blöta sjalen så småningom.

virkad sjal

Jag har utgått från det här mönstret (←länk) när jag virkade sjalen. Men eftersom att jag virkat några sådana sjalar tidigare så har jag frångått mönstrets upprepningar samt virkat en egen kant på sjalen. Jag har virkat med garnet eco-ull från Marks & Kattens och virknål nr 5. Det gick sex nystan av den snorgröna och knappt 1½ av den blågröna färgen.

virkad sjal

På det stora hela får jag väl ändå lov att säga att jag är nöjd med sjalen, förutom att den kunde ha varit större. Den värmer gott och det blev den färgklick jag letade efter när jag valde färg på garnet. Färgerna är dock en aning svåra att fånga på bild, och jag jobbar fortfarande med att bli bättre på att fota sjalar.

virkad sjal

En virkad sjal som värmer gott runt nacken. Jag vill dock ja den storleken på sjalen att den går att lägga om axlarna också vilket denna inte gör, men jag kan nog lära mig gilla den ändå!

Spara

Spara

Spara

4 Comments

 1. Anki 27 februari, 2017 at 9:07 e m

  Den blev fin! 🙂

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 28 februari, 2017 at 8:48 f m

   Tack Anki!

   Reply
 2. Finurliga fröken 27 februari, 2017 at 11:47 e m

  Men så fin! Kanske skulle försöka mig på att virka en sjal. Sticka är jag oduglig på men virka kan jag hjälpligt.
  Hittade din blogg igår och är helt förälskad. Mitt nya favorit plats att hänga på. Kram

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 28 februari, 2017 at 8:48 f m

   Men tack så mycket! Och välkommen hit, roligt att höra att du gillar att hänga här! 🙂 Kram

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.