Ibland får jag idéer som jag inte kan släppa utan bara måste testa. Alla idéer blir ju inte alltid så bra som man tänkt sig och det här är väl en sådan idé. Men jag tänkte visa upp den ändå, för den fyller en viss funktion och har undkommit att åka på skroten.

Förvaringslåda

I mina gömmor hade jag en flertal fyrkantiga träramar tänkta att använda för att spänna upp tyg på till att ha som dekoration på väggen. Jag hade tio(!) sånna ramar, fråga mig inte varför! Det blev aldrig något tyg på dessa ramar som legat och tagit plats i flera år. Så jag började fundera på att göra något annat av dem.

Det började med att jag skruvade ihop dem till en kub. Sedan hittade jag fyra rullar med något jag gissar ska användas när man väver, typ varp kanske? Kvaliteten känns som lin i alla fall.

Jag började linda varpen (om det ens är varp?) runt ramen och det visade sig bli riktigt stabilt så jag bara fortsatte.

När jag gjort alla fyra sidorna så gjorde jag även ett lock till min kub. Och i botten häftade jag fast juteväv. Ungefär här kom jag på att det här kunde bli en perfekt förvaring för kuddar och filtar ute på vår inglasade altan. Så jag skruvade fast locket med gångjärn.

Och en sån här stor förvaringspjäs, för den blev rätt så stor och otymplig, behöver kunna flyttas lätt så jag skruvade fast fyra hjul på den också.

Kuben blev som sagt inte helt perfekt och inte heller riktigt vad jag hade tänkt mig men den fyller ändå en funktion och jag älskar att kunna använda sådant man råkar ha i sina gömmor till något oväntat!

Här i kan man gömma de varma filtarna under sommarens varmaste dagar för att kunna plocka fram dem när höstens kyla smyger fram!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.