Måste börja med att säga att ”Failure is success in progress”. För när jag gjorde den här posterhängaren så gick typ allt snett, även om jag till slut fick ett resultat som blev halvt okej i alla fall.

DIY posterhängare

Jag hittade en del av en grånad kvist, i garaget som jag ville göra en posterhängare av. Det var den sista biten av kvisten, rester efter det här projektet. Och jag ville inte sabba det hela så jag var sååå noggrann när jag mätte ut längderna för att inte göra fel.

DIY posterhängare

I garaget hittade jag också två bitar av mdf(?) i exakt mått(!) som jag tänkte använda som bakstycken till posterhängaren. Så jag mätte noga ut avståndet för magneterna, dubbelkollade att jag satt magneterna åt rätt håll, innan jag limmade fast dem på samma avstånd i alla bitar. På bakstycket satte jag magneterna lite längre ned för att bakstycket inte skulle synas när postern väl hänger där på väggen.

magnetlist

Till och med när jag skruvade fast skruvöglorna i bakstycket var jag noga och mätte ut avståndet från kanterna.

skruvögla

Det var sen allt började gå fel. Vid första testet med en poster insåg jag mitt första misstag. Bakstycket blev ju inte alls dolt av postern! Bara till att tänka om… Så jag böt ut bakstyckena mot en tunn list där jag limmade fast magneterna. Jag skruvade fast skruvöglorna i kvisten istället. Allt klart, tänkte jag. Men det fick jag så klart äta upp!

posterhängare

Magneterna var nämligen alldeles för klena så den undre delen, den som hänger längst ned på postern, höll sig inte på plats utan föll i golvet direkt. Så, ja det blev en halv posterhängare, en överdel i alla fall. Jag hade ju kunnat limma fast postern i listen men jag ville ha en hängare där jag kan byta motivet på postern efter vad jag vill hänga upp. Kanske gör jag ett nytt försök med underdelen när jag skaffat mig bättre magneter!

Posterhängare DIY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.