Jag har legat i intensivträning med min symaskin under en period. Eller intensiv och intensiv. Jag har helt enkelt varit i min kreativa bubbla och bara velat sy mest hela tiden.

Sy necessär

Efter att jag sytt en knotbag så tyckte jag att jag var redo för att prova på att sy en necessär. Helst ville jag sy en i ett material som var lite vattenavvisande och skulle gå att torka av. Men först skulle jag ju träna lite bara… Och nej, jag har inte riktigt kommit till den där punkten när jag vågar mig på att använda de tygerna jag egentligen vill ännu. Men jag har i alla fall sytt ett gäng ”test-necessärer” och andra små väskor.

Sy necessär

Tyget kommer ur arvegodset från mormor så klart och dragkedjorna hittade jag i farmors sypall. Återbrukade gamla dragkedjor som farmor varsamt sprättat lös från utslitna plagg. Några dragkedjor har jag också köpt på second hand tidigare.

sy väska

Det var också dragkedjorna som plötsligt gjorde att jag fick ta en ofrivillig paus från symaskinen. Jag lyckades nämligen köra av alla symaskinsnålar jag ägde när jag envisades med att försöka sy fast en tjock gammal dragkedja i en necessär. Problemet är åtgärdat sedan ett par dagar tillbaka och jag kan sy igen. Kanske vågar jag mig på att göra den där necessären i det ”riktiga” tyget snart.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.