I sommar har jag flätat ett hundkoppel, tänkt till en eventuell ny flockmedlem. I väntan på den eventuella valpen så fick dock Sally stå modell (hon var inte helt nöjd över det).

DIY hundkoppel

Jag använt mig av garnet Home Sweet Home när jag har flätat det här kopplet. Kanske ett garn i mjukaste laget, kopplet blir ganska elastiskt. Men eftersom att det är tänkt att användas till en valp så passar det alldeles utmärkt.

DIY Hundkoppel

För att fläta ett hundkoppel behöver du två vääääldigt långa bitar garn (i olika färger om du vill ha två färgat) och en karbinhake efter tycke och smak.

Trä de två garntrådarna genom karbinhaken och sätt haken i mitten av dina trådar. Det är alltså härifrån du börjar fläta. Mitt hundkoppel är flätat med metoden som jag har beskrivit här: Fläta med fyra trådar

För att inte trådarna (som nu blivit fyra) ska tjorva ihop sig så mycket så rullade jag upp varje tråd i ett eget litet nystan som gjorde det enklare att tjorva upp tjorvet som blir när man flätar.

Diy Hundkoppel

När kopplet fått önskad längd kan du göra en stor knut genom att knyta flera knutar eller dra trådarna genom varandra med en virknål. Knuten blir ett skönt stopp att hålla i handen och gör det lite svårare för kopplet att ”rinna ur händerna”.

DIY hundkoppel

Nu ska vi bara invänta rätt tillfälle för att den där valpen ska kunna flytta in till oss så att kopplet kommer till användning också. Sally, hon har redan tillräckligt många koppel!

DanskSvenskgårdshund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.