Långsamt växer samlingen av vinkorkar. Jag har så många idéer jag vill testa med dessa korkar. Har smygstartat med att göra ett grytunderlägg, inte för att jag behövde ännu ett till underlägg utan mest för att jag vill testa!

Grytunderlägg vinkorkar

Jag började med att koka vinkorkarna för att få dem mjuka. Så mycket enklare att dela dem på hälften efter det. Först ångade jag dem bara i en sil ovanför kokande vatten, men det hjälpte föga. Kokade dem sen några minuter i vatten istället.

vinkorkar

Med en tapetkniv delade jag korkarna i halvor. Tips: Använd en vass kniv och akta fingrarna! Antingen var det för att jag kokat vinkorkarna för lite länge eller så hade jag en ovass kniv, det var i alla fall inte jättelätt att dela korkarna.

vinkorkar

För att få ihop korkarna till ett underlägg använde jag mig av kork på rulle som ”botten”. Jag placerade ut korkarna i den form jag ville ha underlägget, mätte på ett ungefär och skar till formen till botten.

Sedan fram med limpistolen. Först limmade jag fast halvorna av vinkorkarna på botten, sedan vek jag lite försiktigt i underlägget och limmade lite i ytorna mellan korkarna också.

Underlägg av vinkork

När limmet torkat klippte jag bort den del av botten som stack ut utanför vinkorkarna. Tada! Ännu ett underlägg att ställa kaffekannan på! 🙂

Grytunderlägg vinkork

Jag hoppas kunna fortsätta fler återbruka vinkorkar under hösten, finns som sagt fler saker jag vill prova på!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.