Kommer ni ihåg det här inlägget där jag visar hur man kan fläta en korg av toalettrullar? Här om dagen gjorde jag en blomkruka modell större i precis samma teknik.

Jag har använt mig av rullar från hushållspapper och skurit dem i bredare remsor, ca 2cm. Eftersom att det inte räcker på längden så har jag förlängt remsorna på båda sidorna genom att fläta två remsor tillsammans i två varv.

toalettrullar kruka

Och när själva flätningen var klar så gjorde jag hål med en håltång och dekorerade kanten med ett bomullssnöre. Krukan blev riktigt robust men alltså att göra hålen för snöret var ett evighetsjobb och jag var nästan beredd att ge upp! Gissar att håltången är lite ovass, eller så är det väl bara jag som är svag i nyporna?

toalettrullar kruka

Mina krukväxter är riktigt vintertrötta just nu och längtar precis som jag efter fler ljusa timmar på dygnet.

När man har övat några gånger på att fläta i den här tekniken så blir man bättre på att få tätare mellan remsorna och allt eftersom inser man att man inte alls behöver ”fuska” med lim för att få ihop det.

toalettrullar

Toalettrullar är ett ganska tacksamt material att arbeta med när man flätar. Liksom lagom styvt på något sätt. Dock stör jag mig enormt mycket på flärparna som blir (de diagonala flikarna som syns på bilden ovan) av själva toarullens limning. Men det går tyvärr inte att undvika.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.