Efter att jag hängt upp näverkorgar i renhornet blev jag sugen på att fläta egna korgar. Men eftersom att jag inte har tillgång till något näver så blev jag tvungen att hitta ett annat material. Kom genast att tänka på toarullar, som jag har i överflöd (Hej Samlaren!). Tänkte försöka mig på en liten beskrivning här nedan på hur jag har flätat mina korgar.

Jag fuskade och använde hushållsrullar till dessa bilder, men toarullar funkar precis lika bra.

DIY toarulle

Du behöver:

 • Sax
 • Tomma toarullar (eller rullar från hushållspapper)
 • Eventuellt lite lim (limpistol eller trälim funkar fint)

 

DIY toarulle

Gör så här:

Klipp remsor längs med toarullen, ca ½cm tjocka gjorde jag mina. Vill du göra en lite större korg så limmar du ihop några remsor på längden. Du behöver totalt 14 remsor för att göra den här modellen av korg.

Fläta ihop 10 remsor remsorna genom att lägga fem på längden och fem på bredden, varannan över och varannan under. ↑ Det här är korgens botten. Se till att remsorna ligger så centrerat och så tätt som möjligt. Vik sedan upp remsorna som sticker ut. ↓

DIY korg

Nu behöver du de fyra resterande remsorna som ska bli kanterna runt om. Fläta remsorna på kanten, varannan innanför, varannan utanför. Försök gömma skarven på insidan om det går (limma fast om du vill).

DIY korgtoarullar

När du flätat in den sista remsan är det dags fläta fast remsorna som är över. Jag gjorde en enklare variant där jag vek in alla remsor på insidan och fäste ”i sig själv”. Vill man kan man limma men det behövs inte. Det finns andra varianter där man viker avsluten utåt också men den får vi ta en annan gång! 😉

DIY toarulle

Du kan så klart göra din korg ännu högre genom att lägga till fler remsor på höjden.

Ska man ha blommor i korgen så är det en god idé att sätta något i botten för att hindra att toarullen kommer i kontakt med vatten. Jag brukar använda lock från glasburkar eller plastlock från mejeriprodukter som kommer i plastburkar.

Lycka till med ditt skapande!

DIY kruka

Spara

Spara

3 Comments

 1. Anki 20 mars, 2017 at 2:25 e m

  Snyggt och fränt att fläta med pappersrullar! Kul ide 🙂

  Reply
 2. Pingback: DIY Favorites - Upcycled Paper Projects - Spinster Simone

 3. Sofia 8 augusti, 2020 at 9:08 e m

  Skall absolut prova!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.