Idag har jag pysslat med rörpärlor ungefär hela dagen. Några projekt är inte helt färdiga ännu men jag lyckades färdigställa en kaktus att addera till min lilla kaktussamling. De andra projekten ska jag visa så snart de är färdiga.

pärlad kaktus

Kaktusen i sig var inte så svår att göra, däremot misslyckades jag lite när jag strök pärlorna med strykjärnet. Den blev en aning sned men å andra sidan, vem har sagt att en kaktus måste vara rak?!

Blir du sugen på en egen pärlad kaktus så kan du utgå från min bild nedan om du vill. Jag gjorde den första raden en pärla bredare på varje sida, tänkte att kaktusen skulle stå lite stadigare då men det hade inte behövts. Tror det skulle vara fint att blanda lite olika gröna nyanser på pärlorna i kaktusen men självklart så fanns det ingen annan grön bland mina pärlor…

pärlad kaktus

Efter att jag strukit mina pärlor brukar jag lägga dem under något tungt för att de inte ska böja sig så mycket. Att den här kaktusen är böjd beror dock mer på att jag misslyckades med strykningen…

pärlad kaktus

Jag satte dekorsten i en burk och grävde ned kaktusen en bit i stenarna. Den står ganska stadigt där i men om det blir någon fler kaktus tror jag att jag ska fuska lite och limma den på en mindre platta av pärlor.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.