Som den krukväxtgalning och samlare jag är så har jag under åren dragit på mig en hel del krukväxter. De flesta krukväxter står i krukor som jag ägt sedan tidens begynnelse och ärligt talat så tycker jag inte så mycket om dem längre. Därför har det i mina tankar funnits idéer om att skapa mina egna ytterkrukor till krukväxterna. Jag har tidigare målat ett par krukor som fick ett helt nytt liv, och så har jag ju återbrukat små näverkorgar till de mindre växterna. Den här gången var det någon av de lite större krukväxterna som skulle få sig en ny ytterkruka.

pärlad kruka

Ett rätt så tidskrävande pyssel att lägga alla dessa pärlor. Men jag blev rätt så nöjd med resultatet en sisådär 3000 pärlor senare. Jag pärlade fyra likadana pärplattor men lämnade hål efter varannan pärla på kanterna för att kunna trä in sidorna i varandra utan att använda lim.

pärlad kruka

Hoppade över att göra en botten eftersom att jag ändå kommer att behöva ha ett fat till krukan som står inuti. Gissa om jag blev sugen på att pärla fler ytterkrukor till krukväxterna?! Det går ju att variera mönster i all oändlighet…

pärlad kruka

Jag har även, för en tid sedan, gjort små fodral till sticklingarnas vaser genom att väva med rörpärlor.

Spara

Spara

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.