För drygt en månad sedan testade jag att knyta amplar för första gången. I helgen tog jag mitt knytande ett steg längre och testade några andra varianter av knutar. Som så mycket annat jag börjar med så blir jag lite lätt besatt när jag väl är i gång.

ampel makrame

Är lite bitter över att jag inte testat göra ampel i makramé tidigare för attans så roligt det var. Som den galne krukväxtstanten jag är så ser jag plötsligt tusen möjligheter till att placera ut växter både här och där.

ampel i makramé

Till den här ampeln har jag använt ett bomullsgarn jag hittade i arvegodset från mormor, jag har även återbrukat gamla gardinringar till att använda som hängare för ampeln. Det kliar dock i fingrarna att klicka hem ett snöre som är mer anpassat för ändamålet, men jag låter mig hållas så länge jag är i ”träningsfasen” :).

När jag har letat reda på en lämplig kvist/pinne är nästa steg att prova på att göra en ampel som man kan hänga på väggen. Först ska jag bara knyta några hängamplar till…

Är du också sugen på att testa knyta ampel i makramé? Här har jag skrivit ett inlägg om var du hittar inspiration och några instruktioner.

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.