Jag älskar när saker och ting som ser svåra ut att göra visar sig vara hur enkelt som helst. I dotterns rum blev en väggyta tom och hon saknade lite förvaringsmöjligheter. Jag tog tillfället i akt och tillverkade en enkel vägghylla.

vägghylla diy

Ivrig som jag är så hinner jag inte fota några steg-för-steg-bilder, ska försöka bättra mig på den punkten.

Jag hittade tre hyllplan i garaget som jag sparat till något som jag inte längre minns vad det var. Borrade ett hål i varje hörn på hyllplanen. Jag använde mig av zpagettigarn, som är tillverkad av återvunnen bomull, till att knyta ihop hyllan med. Två krokar skruvades fast på väggen och sen var det bara att hänga dit hyllan.

diy vägghylla

Det bästa med det här projektet är att när hyllan väl hänger på väggen kan man lossa lite försiktigt på knutarna och knyta om för att hyllplanen ska hänga rakt.

Jag har inte testat hur mycket tyngd vägghyllan håller för men den känns ändå rätt så stabil för att vara så enkel att tillverka. Och att ställa några prydnadssaker på varje hyllplan var inga problem alls.

diy vägghylla

Naturligtvis så har jag redan hunnit skaffa material för att tillverka ännu en vägghylla, insåg nämligen att jag också skulle kunna få användning av en. Ska försöka få till ett lite annat utseende på den, vi får väl se om jag lyckas.

Spara

2 Comments

 1. Sandra Granberg 26 juli, 2020 at 10:55 f m

  Hej! Ser att detta är ett tag sen du gjorde makramé hyllan, men minns du ungefär hur långa trådar du hade för att göra hyllan?

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 28 september, 2020 at 6:55 f m

   Hej Sandra!
   Sorry för jättesent svar. Men tyvärr minns jag inte hur långa trådar jag började med. Rätt så långa var de i alla fall! 🙂 Lycka till!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.