För flera år sedan köpte jag ett sminkbord i teak på en loppis. Fastnade för den nätta formen och var inte så brydd över skadorna bordet hade.

sminkbord

Eftersom att jag mer än sällan sminkar mig så har bordet hamnat i dotterns rum och när vi tapetserade om där så passade bordet inte längre in. Jag bestämde mig för att prova måla om det för att få det att passa in.

sminkbord teak

Kanske borde jag ha googlat lite om att måla på teak innan jag började, men att ta reda på fakta när allt man vill är att se det färdiga resultatet är ju inte riktigt min grej. Kalkfärgen åkte fram igen, den här gången hade jag skaffat mig en större burk och det var nog tur.

sminkbord måla

Färgen täckte nämligen inte så bra som jag velat, fastän jag hade gått lös med sandpapper innan. Dessutom blöder teaken igenom på flera ställen. Det fick bli ett par varv till med andra ord.

målarfärg

Och det var det värt! Resultatet blev precis som jag hade tänkt mig och sminkbordet passar perfekt in i det nya rummet. Skulle dottern råka tappa intresse för bordet så kan jag tänka mig att placera det på något annat ställe i huset! 🙂

sminkbord

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.