Ja, jag vet att jag alldeles nyss har sagt att jag skulle ge upp den där drömmen om att sticka min egna ulltröja. Men så hittade jag det där garnet för några veckor sedan och skulle det inte vara finfint att sticka en tröja av det ändå?

Så ungefär i samma veva som att jag sa att jag skulle släppa taget om den där drömmen om en stickad tröja så började jag drömma om den på nytt.

Mitt största problem är att jag inte riktigt fixar det här med att sticka på strumpstickor. Och jag antar att det krävs att jag klarar av det om jag ska kunna sticka en tröja. Därför har projekt lära sig sticka på strumpstickor påbörjats.

Sticka strumpstickor

Jag vet inte hur jag tänkte när jag tänkte att ett par yllestrumpor var lämpligt att börja med när jag ska lära mig sticka på strumpstickor. Det bara blev så. Så nu sliter jag mitt hår för att försöka förstå beskrivningen på hur man stickar strumpor.

Det svåra med att sticka på strumpstickor tycker jag är att få ”skarven” mellan stickorna att bli lika jämn som den övriga stickningen. Jag får liksom ett par lösare maskor varje gång jag byter sticka. Någon som har ett bra knep för att undvika det?

Sticka strumpstickor

Jag tänker att det kanske bara är övning som är knepet. Att liksom sticka tillräckligt många strumpor så kanske jag till slut lyckas få alla maskor lika ”hårda”. Och sen kan jag sticka den där tröjan…

Vi får väl se hur det här slutar, kanske har jag påbörjat den där stickade tröjan innan det här året är slut ändå. Eller så har vi bara väldigt många yllestrumpor i det här huset när hösten kommer!

Sticka strumpor

6 Comments

 1. Lena 2 februari, 2019 at 11:46 f m

  Mycket handlar om timmar av vana. Jag brukar flytta stickorna ett par maskor lite då& då. Dvs sticka alla maskor på en sticka och sen ett par på nästa innan jag byter Högersticka. Det gör inte att skarven blir mindre men den blir jämt strösslas över hela sockan och inte som fyra revärer. När man sen använt sockorna ett par gånger så har det jämnat ut sig.

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 5 februari, 2019 at 8:02 f m

   Åhh, tack Lena för tipset om att ”sticka över några maskor”. Det ska jag testa. Och jag förstår att det också är de där timmarna av vana som behöver läggas till. Jag jobbar på det! 🙂

   Reply
 2. Fredrikapåvinden 6 februari, 2019 at 10:19 e m

  Hej! Vad roligt att du är sugen på att sticka en ulltröja! Själv är jag en inbiten stickare och vill bara säga att jag tror inte alls du behöver lära dig strumpstickorna för att sticka en tröja. Tvärt om! Själv stickar jag aldrig på strumpstickor pga att jag aldrig blivit riktigt sams med dem. Jag föredrar rundstickor alla dagar i veckan och tycker nog nästan att koftor är enklare att sticka än sockor. Det tar ju så klart lite längre tid, men själv tycker jag inte att det är svårare! Superfint garn du hittat i allafall! Jag tror det skulle bli en underbar kofta!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 8 februari, 2019 at 8:28 f m

   Hej Fredrika! Tack för ditt pepp och stöd! Jag gillar också rundstickor men tänker att strumpstickor ändå är bra att behärska. Vi får väl se om jag skippar dem och ger mig på en tröja i alla fall… 🙂

   Reply
 3. Ullis 10 februari, 2019 at 9:53 e m

  Du behöver inte alls lära dig hantera strumpstickor. Jag stickar allt på rundstickor, och då menar jag ALLT! Vantar (ja till och med tummen) , sockor, sjalar och tröjor. oavsett om det handlar om att stickar runt eller fram och tillbaka. Och allt stickar jag på lång rundsticka. Googla magic loop så får du se. Lycka till!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 21 februari, 2019 at 8:06 f m

   Åh, tack för tipset Ullis! Vet att jag försökt mig på den där magic loop en gång tidigare men misslyckades totalt. Måste nog kolla upp det igen!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.