Under hösten fick jag en idé att göra egna skyltdockor för att kunna fota mössor till webbutiken på ett bra sätt (de där mössorna har varken blivit färdigfotade eller upplagda i webbutiken ännu, men det är en annan femma).

Skyltdocka tidningspapper

Det var när jag skulle göra dessa skyltdockor som jag blev i behov av att göra eget tapetklister. Det var också utifrån idén med skylt dockor som inspirationen till skålen av tidningspapper dök upp. Tillvägagångssättet för att göra skyltdockorna är ungefär detsamma som för skålen.

skyltdockor tidningspapper

Skillnaden är att här använder du en ballong som du tejpar fast på/i en toalettrulle eller ett halvt pringlesrör. Ballongen blåser du upp i den storlek du önskar på din skyltdocka. När du har lagt så många lager av tidningspapper och tapetklister så att ballongen inte sviktar när du klämmer på den låter du allt torka ordentligt. Jag målade mina skyltdockor och spräckte sedan ballongen. Du bör spräcka ballongen (genom att sticka hål i den med en nål) för att inte allt ska skrumpna ihop i takt med att ballongen tappar luft.

Vill man kan man också forma en näsa av tidningspapper och tejpa fast på ballongen innan man går på med tapetklister och remsorna av tidningspapper. Jag skippade dock det på dessa dockor.

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.