Jag vet inte om det är så att jag har ärvt mina kreativa intressen från min mormor, men det kan mycket väl vara så. När mormor gick bort för drygt ett år sedan så ärvde jag i alla fall en större del av hennes pysselmaterial och påbörjade alster. Ju mer jag gräver i det stora lagret med arvegods desto mer intresserad blir jag.

näverslöjd

Mormor var en flitig näverslöjdare och jag har sedan några år varit intresserad av att lära mig men aldrig gett mig själv chansen. I arvegodset hittade jag förutom en massa alster även flera böcker om näverslöjd och mitt intresse för tekniken bara växer.

näverslöjd

Efter att jag flätat små korgar av toarullar började jag bläddra i böckerna om näverslöjd och hittade flera bra instruktioner på hur man flätar med näver. Och när man i stunden inte har tillgång till näver så får man hitta andra material att träna med. Det blev toarullar den här gången också, men tills dess att jag fått tag i eget näver så tänker jag prova mig på att använda fler material.

näverslöjd

Boktips – Böcker om näverslöjd

Blir du också sugen på att lära dig olika flättekniker. Tyvärr verkar det inte vara så populärt med böcker om näverslöjd i bokaffärerna just nu men det finns andra sätt att få tag i en bok.

  • Leta upp ett bibliotek och låna en bok i ämnet.
  • Kolla på second hand affären, där kan man ibland hitta äldre hantverksböcker.
  • Håll utkik på tradera eller någon webbsida som säljer begagnade böcker.

Dessa böcker hittade jag i arvegodset:

  • Näverslöjd – Katarina Ågren & Karin Lundholm
  • Mer av näver – Eva Nilsson & Agda Hedman
  • Av näver och rot – Eva Nilsson
  • Korgar – Jonas Hasselrot
  • Näverboken, handbok i näverflätning – Irma Dahn-Andersson

Det finns något bra att plocka ur varje bok efter midsommar någon gång tänkte jag göra ett försök att hämta eget näver. Tills dess fortsätter jag att lusläsa böcker och prova med andra material.

Spara

Spara

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.