Under mellandagarna när jag summerade året 2017 så funderade jag också mycket på hur 2018 ska se ut för Diagnos:Kreativ. Vad ska få ta mer plats här på bloggen och vad kommer att få mindre plats? Jag kommer att fortsätta köra mitt eget race. Inspireras av andra men skapa utifrån vad jag tycker är kul och vad jag vill göra just för stunden. Däremot tänkte jag ge mig själv en riktigt utmaning.

tälja svamp

Vet inte om jag ger mig ut på djupt vatten när jag ger mig in i det här, men ingen minns väl en fegis! 😉

Under 2018 ska jag pyssla & skapa utan att köpa nytt. Jag ska alltså skapa utifrån sånt jag redan har hemma, sånt jag hittar på loppis/secondhand eller i naturen. Det enda jag får köpa nytt, om det verkligen behövs, är verktyg och andra hjälpmedel som kan användas till mycket och flera gånger.

Till en början kommer det inte att bli så svårt. Jag har köpt på mig en hel del under åren som har gått och dessutom har jag ju arvegodset från mormor. Däremot kommer det förmodligen att bli svårare och svårare ju längre året går. Svårast kommer nog att vara att inte spontanköpa något med tanken ”det här kan jag nog ha användning för”. Men det är också just därför jag tror att det här kan bli riktigt kul. Först får jag lov att använda det jag faktiskt har köpt, sen får jag också tänka till lite och både plånboken och mina gömmor kommer att få plats för annat!

naturmaterial

Jag ser framemot att skapa med naturmaterial, att finkamma loppisar på jakt efter saker att göra om eller använda till pyssel. Jag ser även framemot att använda upp det enorma garnlagret som jag samlat på mig under åren. 2018 ska bli det året när jag för första gången inte köper nytt garn på ett helt år…

garnrullar

Jag har ett undantag från den här utmaningen. Mitt pysselrum som inte blev iordningställt under 2017 behöver fortfarande rensas och dit behöver jag skaffa mig förvaringslösningar. Har inte bestämt mig för om jag ska bygga något eget eller om jag ska köpa färdigt. Men pysselrummet är i alla fall undantaget från utmaningen om att inte köpa nytt material.

Hoppas att ni vill hänga med mig i det nya året. Nu kör vi!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.