Det är inte bara vinkorkar som ryms i min korksamling, där ligger också en del champagnekork. Och självklart har jag några tankar om vad jag vill göra av dem också. Först ut är ett par nyckelringar. Ett snabbt, enkelt och användbart pyssel.

Champagnekork diy

Du behöver en champagnekork, en nyckelring och en liten skruvögla. Möjligen en liten dutt lim också och en skruv att ”förborra” ett hål för skruvöglan med.

Jag använde en skruv för att göra ett litet hål i mitten av korken där jag ville fästa skruvöglan. Sedan satte jag lite lim över hålet innan jag skruvade ned öglan hårt i hålet. Fäst nyckelringen i öglan och sen är din nya nyckelring klar!

nyckelring

Jag gjorde två nyckelringar av champangekork, eller egentligen tre. På den tredje satte jag skruvöglan på undersidan av korken istället. Men det blev inte lika bra tyckte jag. Och sen hade jag bara två nyckelringar att fästa i skruvöglan så den tredje fick åka tillbaka till burken där jag samlar korkarna och vänta på att bli något annat istället.

champagnekork

Samlar du också på korkar? Vad har du tänkt göra av dina?

2 Comments

 1. Anki 29 augusti, 2018 at 9:24 e m

  Kul ide! Specielt roligt om man har någon champangekork som kommer från något specielt tillfälle. Då passar det ju utmärkt att göra en sån här av den korken så har man minnet med sig!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 30 augusti, 2018 at 5:39 e m

   Ja, det är ju extra kul om korken bär på ett minne! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.