Det här pysslet kräver tid och en liten gnutta tålamod. Men resultatet ger en stabil och egengjord pappersskål med obegränsade användningsområden!

Du behöver:

Tidningar (reklamblad går bra också, bara de inte är glansiga utan av ”vanligt tidningspapper”), tapetklister (här har jag ett recept där du kan göra eget tapetklister), plastfolie, en skål, en sax och en pensel.

Gör så här:

  • Klipp långa remsor av tidningspapper. Hur breda du ska klippa dem avgör du själv. Det går fortare med något bredare remsor men kanske blir det lite snyggare med smala. Jag klippte mina i ungefär en centimeters bredd.
  • Hitta en skål som har en form du vill ha på din skål. Jag använde en träskål från IKEA.
  • Täck utsidan av skålen ordentligt med plastfolie och lägg den upp och ned.
  • Pensla tapetklister på plastfolien, eller direkt på remsan av tidningspapper. Lägg sedan remsorna på plastfolien och pensla tapetklister över.

skål tidningspapper

Jag har lagt pappersremsorna från toppen (som egentligen är skålens botten) och ned längs kanten. Lägg omlott hela vägen och var inte rädd för att använda mycket tapetklister! Mina tidningsremsor var lite för långa så jag sparade den sista delen olimmad för att sedan kunna limma dem över kanten.

DIY skål

Det behövs flera lager med tidningspapper och helst ska allt torka mellan varven. Så ha tålamod! Jag penslade ordentligt med tapetklister innan jag lade på nästa lager med tidningspapper och med hjälp av ännu mer tapetklister på de nya remsorna försökte jag trycka ut eventuella ojämnheter.

När du känner dig nöjd med antalet lager av tidningspapper kan du. efter att allt har torkat ordentligt. ta av din pappersskål från skålen du har använt som form. Ta bort plastfolien och lägg eventuellt ett lager med tidningspapper på insidan också.

tidningspapper skål

När jag vikt över de för långa remsorna över kanten satte jag även en remsa över själva kanten för att få den lite jämnare. Jag hade tänkt stryka på ett lager med färg på skålen när den torkat men ändrade mig och behöll den som den var!

pappersskål

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.