I vanliga fall är jag alltid ute i sista minuten när det kommer till julklappar, så det där med att lägga ned tid och möda på inslagningen blir det lite si och så med. Men i år(!) har jag varit ute i tid när det kommer till några klappar i alla fall och då kunde jag ju också lägga ned lite tid på inslagningen.

Jag försöker återanvända en del av alla papperskassar till diverse projekt. Och jag gillar att använda de bruna kassarna till att slå in paket. Vänder man kassen ut och in (efter man klippt sönder den) så syns inte trycket och man får ett enfärgat paket.

Slå in paket med papperskasse

Fint att dekorera med ett siden band eller bara knyta snören runt, rita mönster med en svart eller vit penna eller som här ovan, stansa ut små motiv och limma på.

stansa papper

En sak jag har upptäckt när jag slår in paketen med papperskassar är att tejpen inte alltid vill sitta på pappen. Jag har istället limmat ihop pappen, grattis till den som får paketet(!), på ungefär samma ställen som man skulle ha satt en tejpbit. Vissa paket kan jag ha limmat lite extra på.

Om man istället knyter ett snöre runt paketet så behövs varken tejp eller lim. På bilden nedan har jag återanvänt ett sånt där rött band som lucian brukar ha runt midjan. Tänkte se till att det inte åker i några sopor på julaftonen så jag kan återanvända det till nästa år igen!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.