Ibland är det allra enklaste också det allra bästa. Den här bollen var det första jag sydde när jag just hade köpt symaskinen, för att lära känna min maskin och mina egna bortglömda sykunskaper.

Det blev inget mästerverk direkt men gissa vilken leksak som är Allis bästa? Och gissa vilken som tål flest tuggande valptänder?!! Just det, min hemmagjorda, inte alls snygga, halvplatta hundleksak av jeans!

Sy din egen hundleksak

Du behöver:

  • Jeans tyg i två olika nyanser
  • Symaskin
  • Någon form av stoppning, jag har använt skumgummi men kan tänka mig att ett par urtvättade sockar funkar minst lika bra!

Gör så här:

Först måste du ha en mall för formen. Jag klippte en oval med spetsiga kanter typ som formen på ett öga, i ett lite hårdare papper. Vek den på mitten och klippte sidorna för att få dem i samma form. Sedan vek jag den på längden också och klippte till kanterna för att få samma form på sidorna.

Sy boll

Rita sedan av formen på det tyg du ska använda. Jag tog två olika nyanser av jeans och gjorde tre bitar av varje nyans. Sy ihop delarna två och två med avigsidan ut. Jag sydde med någon sorts sicksack (fråga mig inte om sy-saker jag kan ingenting utan testar mig fram eftersom). Sedan syr du ihop paren i varandra tills dess att du bara har två osydda sidor kvar. Här sydde jag halva biten med maskin sedan satte jag i fyllningen innan jag sydde resten av hålet för hand.

Sy en boll som hundleksak

Vill du göra någon annan hundleksak? Här har jag samlat några av de jag gjort tidigare.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.