Du som följer mig på Instagram (@Diagnos:Kreativ) har redan sett vad som blev av de där bitarna av gamla jeans som jag började sy ihop tidigare i höst. Första tanken var att sy en rund matta, sen blev tanken att det skulle bli en sittpuff men det slutade i alla fall med att det blev en hundsäng till Allis!

Sy hundsäng

Så här gjorde jag min hundsäng

Jag började med att rita ut en mall i papper. (Här kanske jag borde ha utgått från något noga uträknat mått och kunnat räkna ut hur många bitar jeans jag behövde för att få en rund del, men det hoppade jag över). Utifrån mallen har jag klippt till likadana bitar ur ett gäng kasserade jeans. Sen har jag sytt ihop jeansbitarna till en rund form med ett hål i mitten.

Sy hundsäng jeans

Det blev lite trixigt att få fast en rund del av jeans där i mitten. Som sagt; jag är ingen stjärna när det kommer till sömnad! Hade säkert varit smart att göra den där runda delen direkt och sytt fast varje bit i den från början eller något annat genomtänkt men ibland tänker jag inte så mycket…

HundsängSy hundsäng

När jag sen skulle sy sidor fick jag tänka till lite, hur hög ville jag ha min hundsäng och här använde jag faktiskt måttbandet för att mäta hur långt det var runt i ytterkanten. Hade jag inte mätt hade det blivit alldeles för kort! Sidorna gjorde jag ungefär 20 cm höga och här använde jag så stora bitar från jeansen som möjligt för att slippa sy så mycket. (Symaskinen och jag var inte allra bästa vänner just vid det här tillfället!) Jag sydde ihop delarna som skulle bli till sidor till en enda lång remsa och sedan sydde jag fast den i den runda ovandelen.

Sy hundsäng

Botten på min hundsäng är en gammal duk som fått fläckar som inte gick bort i tvätten. Jag la den runda ovandelen på duken och klippte till underdelen. Jag kunde visserligen ha mätt och ritat men om det ska vara ”för noga” så tappar jag lusten och det blir inget gjort, därför fuskar jag alltför ofta med noggrannheten!

Sy hundsäng

När jag sytt fast underdelen i sidorna lämnade jag ett hål för att kunna fylla hundsängen med fyllning. Och som fyllning har jag använt urtvättade handdukar, noppriga fleecefiltar och mjuka tröjor som ingen längre använder.

Allis älskar sin säng! Hoppas att den kommer att hålla åt henne i ett par år i alla fall!

Sy hundsäng

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.