Om du hängt med här på bloggen en tid så vet du nog att jag fastnat för näverslöjd och att jag hade planer på att skörda eget näver under försommaren. Well, tiden sprang ju som sagt i från mig någon gång där strax när våren var i sitt esse och det blev inget näver i år. Men det hindrar inte mig från att fortsätta träna på andra material.

flätad papperskorg

Den här gången var det en papperskasse som fick sig en omgång och jag tränade på att fläta med ett rakt avslut istället för ett uddigt som på krukan i fuskläder.

papperskasse

Jag var väldigt noga och skar remsorna den här gången. Genom att göra alla remsor exakt lika breda och att använda kniv istället för att klippa så gick det mycket lättare att fläta tätt med dem sen. Learning by doing!

Fläta krogar

Gillar att det nästan ser ut som att jag använt fusknäver fastän det är papper. Och ett plus att resultatet blev förvånandsvärt stabilt även om pappret är ganska tunt. Tänker leta fram några fler papperskassar och prova fläta en ännu större korg. Det blir toppenfina förvaringskorgar och sånt kan man ju aldrig få för mycket av!

flätade korgar

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

11 Comments

 1. Vera 15 februari, 2018 at 10:29 f m

  Hej! Snubblade över din blogg på Pinterest. Det är precis den här sortens kreativitet jag älskar! Nu ska jag plöja igenom resten av din blogg 🙂

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 15 februari, 2018 at 12:14 e m

   Hej Vera! Vad kul att du gillar det! 🙂 Hoppas att du kan hitta inspiration här!

   Reply
 2. Sara 28 februari, 2018 at 6:36 f m

  Det här måste jag prova! Vilken härlig blogg 👌🏻

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 1 mars, 2018 at 7:08 e m

   Ja testa! En varning för att det kan vara svårt att sluta när man väl har börjat! Välkommen hit, vad kul att du gillar bloggen!

   Reply
 3. Linda 15 juli, 2018 at 7:36 f m

  Åh hittade hit via Pinterest och är såld! Detta behövde jag hitta för att komma igång lite. Gillar! 😍

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 24 juli, 2018 at 6:43 e m

   Tack! Vad roligt att jag kan inspirera! Välkommen hit! 🙂

   Reply
 4. Julia Eriksson 2 december, 2018 at 12:17 e m

  Hej!

  Hur gick du tillväga för att fläta korgen? Jag hittade ditt inlägg om att fläta av toarullar men det ser ut som ett annat mönster här? Lite diagonalt istället för rakt.

  Ha det bra!
  / Julia

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 9 december, 2018 at 8:02 f m

   Hej Julia! Ja, det blir en liten annan teknik på den här modellen. Jag använder samma teknik som används när man flätar med näver. Har inte lyckats skriva ihop någon beskrivning ännu men hade tänkt att jag skulle försöka. Prova googla fläta näver eller försök få tag i en bok som näverslöjd så kanske du finner en beskrivning!

   Reply
 5. Amanda 13 mars, 2019 at 10:02 e m

  Älskar detta! Så fina! Verkligen upcycling. Måste testa! Som tack, ett tips – impregnera dem med bivax! Bäst resultat på remsorna innan flätning. Jag gjorde julhjärtan med samma teknik och det blir både mer hållbart och mer likt näver! Sen doftar det ju underbart. Fanns (finns?) ekologiskt rent bivax på Granit.
  Strykjärn, skyddande kökshandduk för strykbräda och silkespapper emellan strykjärn och pappersremsorna. Små märken i bivaxet som sker vid flätning är lätt fixat med strykjärnet när det är klart!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 19 mars, 2019 at 7:29 f m

   Åhh, tack för tipset Amanda! Jag ska absolut göra ett test med bivax på remsorna framöver!

   Reply
 6. Annsofie Forsberg 4 september, 2021 at 5:42 e m

  Vart hittar jag hur man gör. Jättekul ide

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.