Längst in i garderoben hos oss ligger en hel drös med sängkläder som inte används. Förmodligen för att de inte är så sköna eller att vi helt enkelt har andra favoriter bland sängkläderna. Jag bestämde mig för att rensa bort ett gäng av de påslakan som aldrig används och istället använda dem till något annat.

påslakan återbruk

Saxen åkte fram och jag började klippa.

påslakan återbruk

Just det här påslakanet var någon sorts flanelltyg och jag klippte remsor som var ca 3 cm breda, vilket i efterhand visade sig vara lite för brett när jag sedan skulle använda remsorna. Lätt att vara efterklok.

Jag klippte upp ena långsidan på påslakanet och sedan klippte jag längs hela längden i ett sånt här mönster ↓

klippa lakan

På så sätt får man långa remsor utan att behöva skarva remsor titt som tätt.

påslakan remsor

Ibland händer det att man behöver skarva remsorna (typ när man råkar klippa fel). Då kan man antingen sy ihop två ändar med en raksöm eller så klipper man hål i ändarna och drar igenom dem i varandra.

skarva remsor

Jag hade inte förväntat mig att det skulle ta sååå lång tid som det gjorde men så fick jag också en massa fina nystan med ”mattrasor”. En annan dag ska jag visa vad jag gjort av påslakanet.

klippa påslakan

Spara

3 Comments

 1. Anki 22 augusti, 2017 at 5:55 e m

  Haha ja det tar superlång tid att klippa! Jag gjorde det med ett stort lakan ju och virkade en matta, men aså ja blev också förvånad över hur lång tid det tog att klippa!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 24 augusti, 2017 at 5:31 e m

   När jag dessutom klippte dem för breda första gången så fick jag ju klippa allt en gång till. Passade på att sitta i solen med saxen i högsta hugg under några lediga sommardagar! 🙂

   Reply
 2. Svahmo 27 oktober, 2018 at 4:28 e m

  Jag rev remsorna eftersom farmor gjorde det till vävda mattor. Lite trådigt men smidigt och snabbt. Klippte ett snitt och rev längden klippte ett snitt och rev….

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.