Jag har skrivit tidigare om den virkade korgen med läderhandtag. Antalet korgar har utökats en del sedan dess och jag testade att göra ett handtag av träkulor på en av korgarna.

virkade korgar

Tyvärr så blev jag inte alls nöjd med handtaget av träkulor. Det blev liksom för litet till storleken på korgen och inte alls snyggt. Däremot så känns storleken på träkulorna lagom när man håller handtaget i handen. Så då blev jag lite kluven, ska handtaget vara praktiskt eller ska det vara snyggt? Det lutar mot det senare och att jag alltså kommer att testa med lite större kulor istället.

virkad korg

Jag tänker att dessa korgar, när de inte används att förvara garn i, skulle passa bra att ha krukväxter i. Om jag inte lägger ut dem i webbutiken ..?.. är lite kluven även här med.

virkade korgar

Korgarna är tacksamma att virka när man använder ett så pass grovt garn. Jag har virkat med nål 8 i garnet Home Sweet Home, till varje kruka går det 3-4 nystan och för mig tar det ca 3 timmar att virka en korg i den här storleken. Jag har en hel del garn kvar (Hej garnberoende!) men det kanske är dags att lämna korgarna bakom sig nu och göra något annat?!

Spara

2 Comments

 1. Anki 15 mars, 2017 at 7:03 e m

  Väldigt snygga! Blev med sugen på att virka korgar nu. Men en gång virkade jag en korg (runt ett tjockare rep) och jag fick så ont i händerna av det! Men kanske går bättre om man inte virkar runt ett annat rep. Värt att pröva!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 15 mars, 2017 at 7:36 e m

   Tack Anki! Tycker absolut att du ska prova. Jag tror att det beror lite på vilken virknål man använder också om man får ont i händerna. Testa att variera storleken på nålen om du har möjlighet!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.