Av små korgar i näver, som man kan fynda för en billig slant på loppis, gjorde jag ett gäng amplar. Mina näverkorgar som blev till näverkrukor har jag fyndat i arvegodset från mormor och jag gjorde några olika upphängningsvarianter.

På tre av korgarna lirkade jag igenom olika trådar i nävret på korgens topp. På den vita använde jag mig av fiskelina, och sedan testade jag en med lädersnöre och en med jutesnöre.

näver

Det är förmodligen så att jag är ungefär sist på bollen när det kommer till makramè men jag har liksom inte haft anledning att testa innan. Det kan också hända att amplar är lite 2016 men det struntar jag i. Mitt renhorn på väggen i köket behövde piffas upp med något och den här gången blev det amplar att placera små krukväxter i. Lagom vårlikt när snön yr utanför fönstret.

amplar

Jag hade målarfärgen framme och ”råkade” måla en av dem vit. Så här i efterhand hade det nog varit bättre om jag hade spraymålat den, eller låtit bli helt och hållet.

näverkorg ampel

Att knyta amplar av bomullssnören var ju så klart jätteroligt, varför har jag inte testat det innan? Blev lite sugen på att prova knyta en sån där väggbonad som man kan hänga på väggen, de är nog inte lika ute (ännu) som jag antar att amplarna är… Fast jag kommer säkert att knyta några amplar till ändå.

Spara

Spara

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.